Конференція "Сучасні тенденції в освітньому просторі в контексті забезпечення позитивної взаємодії"

У суботу, 9 квітня, відбудеться конференція

«Сучасні тенденції в освітньому просторі

в контексті забезпечення позитивної взаємодії»

Комісією у справах освіти та виховання Львівської Архієпархії УГКЦ, філософсько-богословським факультетом Українського католицького університету спільно з управлінням освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради заплановано проведення 9 квітня 2016 року з 9.00 год. по 17.00 год. наукової-практичної конференції на тему: «Позитивна соціальна взаємодія у навчально-виховному процесі» за участю освітян області, науковців, громадських, релігійних, державних діячів та представників батьківської громади. Захід відбудеться в приміщенні УКУ за адресою: м. Львів, вул. Хуторівка, 35а. До участі у заході запрошено освітян, науковців, громадських та релігійних діячів, представників батьківської громади.

Під час конференції буде зосереджено увагу на теоретичних та практичних методиках створення позитивної соціальної взаємодії освіти й Церкви, освіти й науки, освіти й бізнесу, освіти і громади з метою їх впровадження в навчально-виховному процесі. Конференція покликана представити сучасні тенденції в освітньому просторі та важливість будування позитивної соціальної взаємодії в ньому на основі християнського бачення людини в освітньо-виховних процесах.

До обговорення учасникам буде запропоновано наступні тематичні напрямки:

- пострадянська система освіти і сучасні освітні реформи: проблеми, пошуки, знахідки та можливості;

- громада, громадські об’єднання, батьківські об’єднання як учасники, партнери та замовники освіти;

- форма присутності християнських вихователів в школі: капеланський підхід - інтеграція християнських цінностей в шкільні предмети;

- практичні приклади соціальної позитивної взаємодії як рушійної сили змін

- практичні приклади інноваційних освітніх проектів.

Участь у конференції з доповідями візьмуть:

• "Основні завдання у вихованні дітей та молоді" - Митрополит Ігор Возняк.

• "Пострадянська система освіти і реформи, можливості впровадження альтернативних програм" о. Богдан Прах, ректор УКУ, З. Довганик, в.о. начальника управління освіти ДГП ЛМР

• "Право на освіту і право в освіті. Правова основа освітянських реформ". Володимир Віталійович Ковтунець, (народний депутат ВРУ 1994-98 рр., експерт альянсу USETI)

• Громада – ГО, батьківські об’єднання: учасники, партнери та замовники освіти, Усатенко Галина Олегівна, (голова Правління Громадської Ради при МОН України), Юлія Василів, (інноваційний центр «Про.світ»)

• "Форма присутності християнських вихователів в школі – капеланський підхід" о. Степан Сус (ліцензіант пасторального богослов’я УКУ, синкел капеленства Львівської Архиєпархії).

• "Інтеграція християнських цінностей в навчально-виховний процес" – О. Кочерган (президент БХА «Алетея», засновник Школи св. Софії).

• "Освіта і наука" Олександр Захар’яш (кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики Львівська Політехніка, центр профорієнтації) і

• "Освіта і бізнес" Ярослав Рущишин (Директор ВАТ «Троттола», співзасновник Львівської бізнес школи LVBS).

• "Школа майбутнього: освітні компетентності, які готують до життя" Мирослава Товкало (кандидат філологічних наук, зав. кафедри освітньої політики ЛОІППО).

• "Розвиток мислення в школі" Орися Біла (кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії УКУ).

• "Мови та ІТ: вивчення мови поза класом" - Наталія Бабалик (науковий співробітник Центру гумнітарних досліджень ЛНУ),

• "Створення сучасних комп’ютерних програм в освіті - «Мишеняткова абетка»" - Олеся Дячишин, (директор, компанія «Імпульс»).

• "Сучасна модель школи: новий архітектурний проект" - о. Петро Майба (Комісія освіти і виховання).

• "Філософія шкільного подвір’я" (Зоряна Шеремета, викладач дизайну НЛТУ).

• "Інтеграція християнських цінностей: інклюзивна освіта" – Анна Гайдучок, директор реабілітаційного центру «Джерело».

• "Позашкільна освіта" – о. Олег Ландюк, директор гімназії «Шептицьких».

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!