У школах Львова стартували показові навчання з цивільного захисту

Вже традиційно, весною для маленьких мешканців у кожному районі міста відбуваються заходи з попередження і реагування на надзвичайні ситуації – показові «Дні цивільного захисту» із залученням техніки МНС та особового складу районних відділів Львова ГУ МНС України.

Під час «Днів цивільного захисту» педагогічним колективам і дітям розповідають про те, як надавати першу медичну допомогу, орієнтуватися на місцевості, виживати у дикій природі та виготовляти маскувальні сітки. Також – проводять показову евакуацію зі шкіл під час навчальних пожеж, замінування та інших можливих надзвичайних ситуацій із залученням спеціальної пожежно-рятувальної техніки. Передбачені також змагання з елементами цивільного захисту.

«Дні цивільного захисту» відбуватимуться у таких середніх загальноосвітніх школах Львова (початок – о 9:00 год.):

– 14 березня у Класичній гімназії при ЛНУ ім. І.Франка (вул. Порохова, 3, Франківський район);

– 16 березня у Львівській загальноосвітній школі № 82 (вул. Шафарика, 13, Личаківський район);

– 23 березня у навчально-виховному комплексі «Сихівська» (вул. Хоткевича, 48, Сихівський район);

– 23 березня у середній загальноосвітній школі № 23 (вул. Варшавська, 126, Шевченківський район);

– 30 березня у Львівській українській гуманітарній гімназії ім. О.Степанівни вул. О.Степанівни, 13 (Залізничний район).

У середній загальноосвітній школі № 34 ім. М.Шашкевича (вул. Замкнена, 8, Галицький район) такий захід уже відбувся 2 березня.

Школярі під час заходу мають змогу не тільки подивитися на практичні дії рятувальників, які ліквідовуватимуть умовні пожежі, рятують людей з приміщень навчальних закладів тощо, а й безпосередньо можуть поспілкуватися з рятувальниками та побачити професійну пожежно-рятувальну техніку. Стало доброю традицією спільно з Головним управлінням ДСНС у Львівській області, управлінням надзвичайних ситуацій Львівської міської ради щорічно проводити «Дні цивільного захисту» у навчальних закладах нашого міста, які популяризують безпечний спосіб життя серед дітей та молоді, підвищують рівень їх практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!