Відбувся навчальний семінар щодо формування безпечного середовища у навчальному закладі

29 лютого 2016 року в середній загальноосвітній школі № 32 м. Львова (вул. Я. Гашека, 13) напередодні Всесвітнього дня цивільного захисту для спеціалістів органів управління освітою відбувся навчальний семінар щодо формування безпечного середовища у навчальному закладі.

Протягом роботи семінару обговорені найважливіші аспекти безпеки життя дитини для створення сприятливого середовища її розвитку і зростання, що становить фундаментальні основи майбутнього України.

Директор СЗШ № 32 м. Львова Микола Пинянський ознайомив учасників навчального семінару з досвідом роботи щодо формування безпечного середовища у школі. Представив впровадження конкретних проектів безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу, таких як: пропускна система, тривожна кнопка, відеоспостереження, налагоджена робота шкільної охорони, тісна співпраця з батьківською громадою.

Діючу модель щодо формування безпечного середовища у навчальних закладах м. Львова презентував у своїй доповіді завідувач сектора освітньої політики управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Володимир Мартинів.

Як діяти в конкретних ситуаціях, аналіз загальних помилок і прорахунків, сучасні вимоги до безпеки у навчальному закладі, пріоритети безпеки, обговорені на конкретних змодельованих прикладах учасниками семінару спільно з вчителем географії та предмета «Захист Вітчизни» Львівської класичної гімназії Сергієм Хараху.

Характеристики сучасних вибухонебезпечних предметів та алгоритм дій персоналу навчального закладу в разі їх виявлення спільно з учасниками семінару обговорив вчитель предмета «Захист Вітчизни» школи Ігор Дзюба.

Важливі напрями роботи щодо відпрацювання елементів навчальної евакуації, оперативного реагування на надзвичайні ситуації, необхідність взаємодії з правоохоронними органами прозвучали у виступах доповідачів Навчально-методичного центру обласних та м. Львова курсів цивільного захисту, управління Служби безпеки у Львівській області, Сихівського відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області.

Методист предмета «Захист Вітчизни» Навчально-методичного центру освіти м. Львова Борис Шарун у своєму виступі висвітлив щоденну роботу щодо навчання дитини безпечної поведінки, алгоритму дій у конкретних ситуаціях, реалізацію проектів військової підготовки і національно-патріотичного виховання учнівської молоді в навчальних закладах м. Львова.

/Files/images/2015-2016_nr/vihovna/DSCN0241.JPG /Files/images/2015-2016_nr/vihovna/DSCN0243.JPG/Files/images/2015-2016_nr/vihovna/DSCN0251.JPG /Files/images/2015-2016_nr/vihovna/DSCN0259.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!