Проект "Навігатор до фінансової свободи"

Навчально-методичний центр освіти м. Львова інформує про початок реалізації нового інформаційно-освітнього проекту для учнів 8 класів шкіл міста «Навігатор до фінансової свободи».

Проект підтримала німецька консалтингова компанія “OVB Holding AG” в особі представника компанії регіонального директора Карела Свободи у Чехії.

Ця організація здійснила допомогу у запровадженні практичного курсу з розвитку фінансових навичок та здобуття знань про фінансові інструменти учнями шкіл міста. Подібний курс було розроблено у 2010 р. в Чехії під керівництвом чеського центрального офісу компанії і запроваджено у 72 школах (навчання пройшли 6,5 тисяч учнів). Цей курс реалізовували також у школах Словаччини та Польщі. Запропонували провести подібні уроки і в Україні, оскільки рівень фінансової обізнаності населення є доволі низьким, а під час економічної кризи такі навики стають життєво необхідними.
Місце фінансової обізнаності населення визначається зростанням значення індивідуальних фінансових рішень у забезпеченні особистого добробуту на всіх етапах життя – при отриманні освіти, створенні сім’ї, народженні дітей, забезпеченні житлом, зміні сфери діяльності, закінченні трудової діяльності тощо.
Підвищення фінансової грамотності поряд з фінансовою освітою і захистом прав споживачів фінансових послуг було визнано Комісією Європейського Союзу та Організацією економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) актуальним завданням суспільного розвитку

Метою проекту є підвищення рівня розвитку фінансових навиків школярів та навчання роботі з різними фінансовими інструментами, які допомагають у складних життєвих ситуаціях.

Протягом червня-серпня методистом Навчально-методичного центру освіти м. Львова ВАлентиною Олійник та представниками компанії адаптовано зміст курсу до особливостей школярів України, розроблено 9 інтерактивних занять, укладено посібник для вчителя з методичними розробками та інформаційними матеріалами і робочий зошит для учнів.

У 2016/17 навчальному році цей пілотний проект запроваджується на початковому етапі у 24 школах міста. У ході реалізації проекту передбачено проведення навчальних семінарів для 39 вчителів, які будуть викладати цей курс у 8 класах. Після завершення вивчення курсу школярами буде проведено конкурсне змагання між учнями задіяних у проекті шкіл та найуспішніші навчальні заклади отримають цінні подарунки, оргтехніку від компанії, переможці зможуть відвідати економічний табір у Чехії.

Часові рамки реалізації проекту: червень-вересень – підготовка матеріалів, вересень – проведення навчання вчителів, жовтень – грудень 2016 року – проведення занять у школах, січень - лютий 2017 – підсумкова гра та нагородження успішних шкіл та переможців.

У разі успішної реалізації пілотного проекту у школах Львова в планах НМЦО та компанії - партнера планується поширення даного курсу на усі інші школи міста та області, а згодом отримання дозволу на запровадження факультативного курсу в Україні.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!