Відбувся другий день міського фестивалю модерних театральних постановок

24 травня 2017 року в Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса відбувся другий день міського фестивалю модерних театральних постановок, присвячених 130-річчю від дня народження Леся Курбаса.

У цей день на театральній сцені виступили 5 колективів: ЛУГГ ім. О. Степанів із постановкою "Цар Плаксій та Лоскотун", ССЗШ № 75 із постановкою уривку з драми "Лісова пісня", УДЮМК Залізничного району з авторською п'юсою "Загублена", СЗШ № 36 з постановкою "Фарбований лис" та СЗШ № 22 м. Львова з феєрією за твором О. Кобилянської "В неділю рано зілля копала".

Усі колективи відзначилися самобутністю та креативністю, за що отримали колективні нагороди. Як і у перший день Фестивалю колективи отримали призи від управління освіти: пам'ятний театральний кубок "Маски" і дві книги: Романа Горака "Втеча у прірву: есеї про Леся Курбаса" та Франсуази Барб-Гааль "Як розмовляти з дітьми про мистецтво".

Незважаючи на різний вік учасників - менші не поступалися старшим у майстерності виконання своїх ролей, тому серед 125 учасників експерти визначили двох учасниць УДЮМКУ Залізничного району, які найбільш вміло виконували свої ролі і також були нагороджені книгами "Як розмовляти з дітьми про мистецтво". А керівники були запрошені на виставу "Метелики вільні" театру "Domus" 28 травня 2017 року.

Приємною несподіванкою став візит журналістів Львівського телебачення, яких зацікавила наша подія і вже о 20.30 в ефірі новин з'явився ролик про Фестиваль (https://www.youtube.com/watch?v=s440ecDUoKY).

За гостинний прийом дякуємо дирекції та працівникам сцени Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса, які координували, озвучували та освітлювали наш захід. За експертну оцінку акторської майстерності учасників фестивалю дякуємо Наталії Меншиковій - художньому керівнику театру "Domus", Миколі Березі - директору театру ім. Леся Курбаса та Олександрі Гурин - методисту НМЦО та за теплі слова, що надихали учасників до виступів Т. Ольшанецьку, заступника директора НМЦО м. Львова. За надані додаткові призи дякуємо Видавництво "Світ" та "Майстерня карамелі".

Найголовнішим успіхом для дітей-учасників було те, що молоді таланти змогли виступити на великій театральній сцені, відчути особливі емоції від гри світла і тіней, побувати за лаштунками, отримати незабутні враження та зарядитися енергією для наступних звершень у житті.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!