"Використання онлайнових технологій в навчальній діяльності"

22 лютого 2018 року відбувся семінар "Використання онлайнових технологій в навчальній діяльності" для вчителів інформатики м.Львова.

Мета семінару:

- ознайомлення з онлайновими сервісами взаємодії, комунікації, організації швидкого опитування та зворотнього зв'язку в режимі реального часу

- можливості роботи з продуктами проекту Wolfram

Завдання:

- ознайомитися з роботою сервісів швидкого опитування Kahoot.it, Plickers та навчитися створювати навчальні матеріали для даних інструментів

- опрацювати інструмент для організації взаємодії та рефлексії Padlet

- опанувати сервіси та компоненти Wolfram|Alfa з метою застосування в навчальній діяльності

На зустрічі обговорили сучасні онлайнові сервіси зворотнього зв'язку Plickers, Kahoot, Padlet поділилась своїм напрацюванням Алла Калічун вчитель інформатики (ЛНВК), ознайомилися з можливостями бази знань і обчислювальних алгоритмів Wolfram Alfa розповіла Микитович Мар'яна (СЗШ № 82) та спробували арттерапевтичні практики для налагодження емоційного балансу з Оксаною Миджин (ЛЗШ № 24 ім.Конопницької).

Сервіс Plickers дає можливість отримати миттєвий зворотній зв’язок від учнів в режимі реального часу . Можна використовувати для опитувань, анкетувань, рефлексії, вікторин і т.д. Великою перевагою сервісу є те, що його можна використовувати без учнівських ПК чи смартфонів: достатньо лише вчительського планшета (смартфона), підключеного до Інтернету.

Принцип дії: за допомогою (QR-коди), на яких закодовано 4 варіанти відповіді, учні обирають на їхню думку- правильну відповідь, а вчитель за допомогою смартфона чи планшета миттєво зчитує вибрані учнями відповіді.

Онлайнова дошка Padlet – сервіс, який дозволяє групі користувачів розмістити свої ідеї на віртуальній площині – дошці. В результаті отримуємо спільний творчий продукт. Дошка має веб-адресу, за якою нею можна поділитися, додавати на блоги, сайти, надсилати електронною поштою. На дошці можна розмістити стікери з текстовими повідомленнями, зображеннями, відео,фото з камери та ін.

Популярний сервіс Kahoot служить для створення вікторин, опитувань, тестів з варіантами відповідей та здійснення навчальної діяльності в ігровій формі для використання сервісу необхідні ПК +проектор для вчителя та смартфони з інтернетом в учнів.

Учителі отримали багато позитивних емоцій,тема семінару виявилася надзвичайно цікавою і викликали жваве обговорення.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!