Проведено практичний семінар «Досліджую, експериментую, спостерігаю» в рамках роботи над проектом «Практично-діяльнісний підхід до викладання природознавства у початкових класах за новими Навчальними програмами»

25 листопада загальноосвітня школа І ступеня «Світанок» гостинно відчинила двері для вчителів міста. Тут було проведено практичний семінар «Досліджую, експериментую, спостерігаю» в рамках роботи над проектом «Практично-діяльнісний підхід до викладання природознавства у початкових класах за новими Навчальними програмами».

У своєму виступі Л.Андрушко, директор школи, проаналізувала особливості навчального процесу в ХХІ столітті, закцентувала увагу учасників семінару на особливостях молодших школярів та необхідності їх врахування у забезпеченні пізнавальної активності на уроках природознавства. Лідія Андрушко представила слухачам практично-активні форми робот учнів на уроках природознавства у початкових класах (спостереження, експерименти, досліди, екскурсії), етапи їх проведення та особливості організації діяльності учнів на таких уроках. Учителі початкових класів мали можливість сформулювати завдання уроків природознавства з точки зору діяльності дитини, а також особисто взяти участь у проведенні дослідів, експериментів та спостережень у ролі активних учасників процесу.

Вчитель початкових класів ЗШ «Світанок» Н.Кобрин поділилася власним досвідом організації проектної діяльності учнів початкових класів на уроках природознавства. Вихованці пані Наталі створили цікаві та змістовні міні-проекти «Вода – руйнівник чи помічник?», «Джерела енергії», «Вимірювання вмісту пилу в повітрі» тощо, застосовуючи в реальному житті знання, які отримали на уроках природознавства.

До участі в семінарі був запрошений головний редактор Київського картографічного видавництва Бусол І.В., який ознайомив учителів із новинками картографічного видавництва – настінними та настільними картами, атласами, глобусами – та подарував кожному учаснику географічний атлас «Природознавство для 3-4 класів», що створений за новими Навчальними програмами. Також Ігор Віталійович рекомендував учителям використовувати у роботі матеріали інтерактивного навчально-методичного сайту видавництва, де можна знайти розробки уроків, методичні рекомендації та багато корисної інформації.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!