Go for Ukrainian State Exam

Цього року усі випускники загальноосвітніх навчальних закладів проходять державну підсумкову атестацію з іноземних мов. Питання ДПА з іноземних мов потребує роз’яснень та обговорення. З цією метою 9 лютого 2016р. на базі НМЦО м. Львова проведено нараду із заступниками директорів спеціалізованих шкіл та гімназій з поглибленим вивченням іноземних мов.

Державна підсумкова атестація з іноземних мов проводиться відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 08.10.2015 року №940 «Про внесення змін до наказу МОН від 16.09.2015 №940». Завдання для державної підсумкової атестації з іноземних мов на 2015/2016 н. р. підготовлені експертною групою та міжнародними організаціями з урахуванням особливостей національного навчально-методичного забезпечення та зорієнтовані на рівні Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти та Державного стандарту базової та повної загальної освіти (для спеціалізованих навчальних закладів це рівень В2, для загальноосвітніх - рівень В1). У визначений день державної підсумкової атестації учні отримують тестовий зошит та бланк відповіді, в якому учні позначають правильні відповіді та пишуть письмове повідомлення.

Зміст і формат іспиту враховує головну мету навчання іноземної мови – формування в учнів комунікативної компетенції, базою для якої слугують комунікативні вміння, сформовані на основі мовних завдань і навичок. Обє’ктами контролю визначаються читання і письмо як види мовленнєвої діяльності, а також лексичний і граматичний аспекти іншомовної комунікації через використання мови.

Завдання для ДПА з англійської мови підготовлені у співпраці з видавництвом MM Publications.

Щодо ДПА з німецької, французької та іспанської мов. МОНУ готує додаткову інформацію, яку планується оприлюднити найближчим часом.

Ще одним актуальним питанням, яке цікавить усіх, це Рік англійської мови. За ініціативи НМЦО протягом 2016 року планується провести ряд зустрічей вчителів англійської мови з носіями мови, конкурси для вчителів та учнів, реалізувати проекти, організувати проведення мовних шкіл та багато інших методичних заходів.

Заступники директорів спеціалізованих шкіл поділилися своїми ідеями з приводу відзначення Року англійської мови. Ядлось Я.Я. (ЛЛГ) оголосила про проведення у квітні міської конференції «Творча спадщина українського народу у світовому масштабі». Яцишин М.С. (НВК «Школа-садок «Софія») розповіла про намір проводити у червні другу міську мовну школу «Lviv Kids». Чарковська К.Ю. (ЛСЗШ І-го ст..№ 53) представила посібник « Lviv for Kids», над створенням якого працювали вчителі цього навчального закладу,і який можна використовувати на уроках англійської мови у початковій школі як додаткову літературу.

До уваги учасників наради запропоновано переглянути короткий відео сюжет про роботу вчителя, який припав усім до душі https://www.youtube.com/watch?v=2zMbspRhqJc

Отож, цей рік обіцяє бути насиченим, цікавим та, надіємося, результативним.

C.Матис , методист НМЦО м. Львова

Матеріали тут

/Files/images/2015-2016_nr/anglyska/заст (1).jpg /Files/images/2015-2016_nr/anglyska/заст (2).jpg/Files/images/2015-2016_nr/anglyska/заст (6).jpg/Files/images/2015-2016_nr/anglyska/заст.jpg

/Files/images/2015-2016_nr/anglyska/заст (3).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!