Я бачив: 30 років людського болю

14 квітня 2016 року в Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч із Володимиром Шовкошитним, громадським і державним діячем, народним депутатом України І скликання, ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС, президентом Міжнародної організації “Союз Чорнобиль” (1990–2003), співзасновником та учасником Української екологічної асоціації “Зелений світ”.

Співорганізатори заходу – методисти Навчально-методичного центру освіти м. Львова Оксана Галамай та Оксана Бєлова.


У рамках заходу відбулася презентація нової книги В. Шовкошитного – художньо-документальної повісті “Я бачив”. Видання – одкровення автора довжиною у тридцять років болю і людської трагедії, масштаб якої важко перебільшити. Автор поділяє час на “до чорнобильської трагедії та після аварії”. У повісті поєднано спогади очевидців, учасників ліквідації її наслідків, простежено долі жертв катастрофи, проаналізовано економічні, соціальні, екологічні та медичні наслідки. Ця книга відповідає на головні питання, які постали у постчорнобильську добу. За словами В. Шовкошитного, наука повинна взяти на себе моральну відповідальність за свої “досягнення”: “Людина захотіла поплескати Бога по плечу. Але Він створив із двох нематеріальних сутностей масу, а людина її роз’єднала. Бог творив, а людина – руйнувала”.
Видання проілюстровано світлинами фотохудожника Юрія Косіна, який також брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Автори видання ілюструють катастрофу в контексті національно-політичних змін у країні, кількох хвиль революцій та війни, що триває на сході України та всередині нас.
Тому книга написана, щоб ніколи в серцях і головах людей не “помер Бог”.


Також учасники презентації мали нагоду ознайомитись із літературою про ЧАЕС, що знаходиться у фондах Наукової бібліотеки.

/Files/images/2015-2016_nr/zahodi/21.jpg/Files/images/2015-2016_nr/zahodi/22.jpg/Files/images/2015-2016_nr/zahodi/23.jpg/Files/images/2015-2016_nr/zahodi/25.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!