Навчально-практичний семінар «Роль математичної науки у розвитку особистості з врахуванням психологічних особливостей учня»

19.02.2015 року на базі Львівської гімназії «Престиж» з поглибленим вивченням іноземних мов відбувся навчально-практичний семінар для вчителів математики м. Львова.

З вітальним словом та презентацією навчального закладу виступив директор гімназії «Престиж» Б.Я. Волошин.

Мета семінару – вдосконалення професійної майстерності вчителів математики та поглиблення його психологічної обізнаності і озброєння його практичними вміннями в галузі психології навчання.

Навчаючи учнів, варто постійно пам’ятати , що успіхи учнів (в тому числі і в математиці) є відображенням рівня їх здібностей. Адже здібності не є щось раз і назавжди визначене, вони формуються і розвиваються в процесі навчання, в процесі тренування, оволодіння відповідною діяльністю, тому потрібно формувати, виховувати, вдосконалювати здібності дітей і неможливо заздалегідь побачити, як далеко може просунутись їх розвиток. Але одночасно слід враховувати і розвивати здібності учнів, намагатися зрозуміти їх природу і створити своєрідну «методику» їх розвитку. Дослідження психологів неодноразово доводили, що при одних і тих же здібностях можуть бути різні успіхи у засвоєнні навчального матеріалу. Отже завдання вчителя математики – вести систематичну роботу по розвитку математичних з здібностей у всіх учнів, по вихованню у них інтересів та схильностей до математики, і приділяти особливу увагу тим учням, що виявляють підвищені здібності до математики, організувати додаткову спеціальну роботу з ними.

Досвідом роботи у даному напрямку поділилися вчителі:

О.Д.Сохорович, вчитель математики ( Врахування індивідуальних особливостей учнів у процесі засвоєння навчального матеріалу з математики)

Н.Б.Федоришин, вчитель математики ( Врахування психологічних особливостей учнів у груповій роботі на уроках математики)

О.Є.Походило, вчитель математики та інформатики ( Використання інформаційних технологій на уроках математики для розвитку особистості учня)

М.Й.Кваша, психолог ( Природа математичного мислення і шляхи його формування з опорою на психофізіологічні особливості учня).

Завдання вчителів сьогодні – давати учням міцні та якісні знання, виховувати свідомих громадян нашої держави.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 02 Квітня 2018

Цей сайт безкоштовний!